Waarden op de Werkvloer – Wat zijn Waarden?

Waarden zijn belangrijk op de werkvloer. Iedereen moet zich prettig voelen op zijn of haar plek om het meest effectief en efficiënt te werken.

Persoonlijke Waarden

Wat vindt u belangrijk in uw leven en uw werk? Wat drijft u? Waarin gelooft u? Waarin gelooft u niet? Welke kwaliteiten en talenten ze u in?

Uw persoonlijke waarden zijn de factoren die voor u bepalen wat goed en slecht is voor uw leven. Wanneer u zich bewust bent van uw waarden, bent u beter in staat keuzes te maken. Dit komt door verschillende bronnen tot stand:

 1. De omgeving waarin u bent opgegroeid
 2. Kennis
 3. Nieuwe ervaringen
 4. Gebeurtenissen
 5. Wensen

Waarden op het Werk

Waarden op de Werkvloer
Waarden op de Werkvloer

Waarden zijn persoonlijk, dit betekent dat iedereen andere waarden wil op het werk. De volgende waarden kunnen van toepassing zijn op uw werk:

 1. Prestatie
 2. Vooruitgang
 3. Avontuur
 4. Betrokkenheid
 5. Creativiteit
 6. Initiatief
 7. Aantrekkelijke omgeving
 8. Competitie
 9. Tempo
 10. Invloed
 11. Kennis
 12. Orde
 13. Respect
 14. Alleen werken
 15. Samenwerking

Deze waarden zijn voorbeelden van waarden die mensen belangrijk vinden op het werk. Het is van belang om duidelijk te hebben welke waarden belangrijk zijn binnen een bedrijf, zodat deze er naar deze waarden gewerkt en geleefd wordt tijdens het werk.

Wanneer u zich niet prettig voelt op uw werk, of wanneer u zich niet gelukkig voelt over het werk wat u doet? Een loopbaanbegeleider helpt u hierbij. Loopbaanbegeleiding van Ucare ondersteunt u, deze partner helpt u bijvoorbeeld het plezier op uw werk terug te vinden of een andere richting op te gaan. Om een andere richt op te gaan bieden zij ook outplacement aan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>